88 милиона лева за 2 години - толкова ще ни струва

...
88 милиона лева за 2 години - толкова ще ни струва
Коментари Харесай

Борис Бонев: 88 млн. лв. за 2 г. ще струва поддръжката на осветлението в София! 6 пъти повече от досегашната сума

88 милиона лв. за 2 години - толкоз ще ни коства поддръжката на осветлението в София в случай че одеве пуснатата социална поръчка завърши с контракт. Това е близо 6 пъти повече, в сравнение с плащаме за тази активност сега. Това сигнализира общинският консултант Борис Бонев, който направи възторг на локалните избори, откакто години преди този момент показва грижа за столицата посредством своята работеща платформа " Спаси София ".

ВИЖТЕ КАКВО ДОБАВЯ Пожарна охрана ТЕМАТА БОНЕВ:

Отдаването на главните системи за поддръжка на градската среда на работещи за облага компании, се ползва рядко в градовете, които непрестанно сочим за образец. Приватизацията на типични за общините действия коства на софиянци милиони от градския бюджет без очевидно усъвършенстване, а общинската администрация не се усеща част от този развой, като контролните ѝ функционалности се свеждат до под паника реакции, когато се откри публично неодобрение.

Случващото се в София не е капитализъм и пазарна стопанска система, а безочливо плячкосване на публичния запас по посока на близки до властта компании на притежатели с прякори. Удобно и с присъщата непросветеност на общинското ръководство, договорите са написани по този начин, че:

- да не може да се реализира съответен контрол;

- да няма качествено свършена работа;

- всичко да е оплетено в безкрайна административна паяжина, с цел да бъде напълно размита отговорността.

Не настоявам, че общинското ръководство постоянно е по-добро, само че при него жителите най-малко разполагат с инструментите за надзор и за търсене на отговорност. Не можем да съпоставяме шеф, който е на едно решение на общинския съвет разстояние от уволняване и контракт с компания, написан в ущърб на общината, при чието повреждане ще се дължат големи неустойки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР